Lassan 1 hónapja használom a FIBARO rendszerét, amit a meglévő pilisvörösvári otthonunkba bontás nélkül tudtam integrálni.
Ez idáig én is azt hittem, hogy az okosotthon nem más, mint egy telefonról, távolról vezérelhető lámpa, esetleg konnektor (amit nem mellékesen tud is, és imádom).

Egy előző írásomban elmeséltem küzdelmeimet egykori mentoraimmal az okosházak kapcsán, de mostanra teljesen beleszerettem ebbe a rendszerbe és ki merem jelenteni, hogy mindenkinek kelleni fog részben vagy egészben ez a tudás.

Na de, hogy is indultunk neki:

Kb. 1-1,5 év keresgélés és nyíltnapra járkálás után tettük le a voksunkat a fent említett automatikai rendszerek mellett. Mostanra megszereztük a szükséges képesítéseket és aláírtuk a szerződéseket is, (SZÓVAL JÖHET A REKLÁM) tehát a rendszer minden apró tartozékával együtt elérhető már nálunk!

Az okosotthonok tanulmányozása után rájöttünk, hogy akkora mennyiségű adatot kell feldolgoznunk és közölnünk, hogy létrehoztunk egy külön brand-et (aminek nemsokára elkészül a honlapja is) REÁL HOME néven.

Elmesélem, hogy nekem miben könnyítette meg az életemet az okosotthon:

Fürdőszoba:

Nekünk a zuhanykabin, a mosógépünk és a szárítógépünk is egy légtérben van. Gyakran az ezekhez kapcsolható tevékenységet egyszerre végezzük, de nem kapcsoljuk be a szellőztetőt. Együttes használatnál a mosó- és szárítógép felmelegíti a légteret, a zuhanyzás meg jól megtölti párával, ezért olyasmi érzetet kelt, mintha zuhanyzás után egy gőzkabinba lépnék.

Egy egyszerű automatika kialakításával a rendszer észreveszi a hirtelen megnövekvő hőmérsékletet és indítja a szellőztetést, ezért mikor kilépek a kabinból, kellemes hőmérséklet fogad és páramentes tükör. Törölközés után elhagyom a helyiséget, a rendszer továbbra is figyeli a levegő állapotát majd adott értéknél automatikusan leáll!

Megnéztem, egy higrosztát szabályozású ventilátor drágább és megbízhatatlanabb, mint ez a rendszer.

Gyerekszoba:

Az automatika figyeli az időt is, mivel mi a gyereket 20:00 – 20:15 között tesszük le aludni, ezért a rendszer 19:30-kor automatikusan leengedi a redőnyt. Ha a baba reggel 07:30 után felkel és a mozgásfigyelő rendszer észreveszi az édesanyja jelenlétét a szobában, elkezdi óvatosan visszaemelni a redőnyt és indítja a zenét a nappaliban.

Ehhez mindössze 5 eszköz integrálásra van szükség, és még ezen kívül számtalan védelmi és kényelmi lehetőséget nyújt!

Nem írom le a komplett ház működését, azért emelem ki ezt a 2 programot, mert ezek nekem nagyon sokat változtattak kényelem szempontjából!

Szinte minden nap írok rá új és új programokat és százával jönnek az ötletek, hogy néhány eszközzel miket lehet csinálni! Annyit elárulhatok, hogy átlagember nem tud olyat kérni, amit ez a rendszer ne tudna ellátni!

Nagyon fontos, hogy bontás nélkül!

Persze az okosotthonokkal kapcsolatban van még egy tévhit, az áruk!

Ez már nem a felső 10.000 kiváltsága. Szinte bárkinek elérhető árú a rendszer!

Az általunk javasolt gyártó innovációja, hogy folyamatosan építhető ki (nem kell egyszerre megvenni mindent, amit megálmodtunk). Ami még ennél is fontosabb, hogy a központ mérete már előre megmondható, így még annak cseréje sem lesz plusz költség!

Na de mennyi az annyi?

Egy kezdő pakk ára bruttó: 180-200 e. Ft között van!

Igényfelméréshez és díjkalkulációhoz keressetek minket bizalommal!

A jövő elkezdődött, légy a részese!

Üdv: MJ